Kevättä kohti

Heippa!
Täällä kirjoittelee tuore ensimmäisen kauden edaattori ja toisen vuoden tietojärjestelmätieteen opiskelija. P&D imaisi minut mukaan toimintaansa jo viime syksynä, kun toimin edarivaaleissa ryhmämme vaalipäällikkönä yhdessä Elmeri Jorosen kanssa.

Syksy meni vauhdilla ja sen aikana ständeiltiin ahkerasti sekä P&D:n omalla ehdokasporukalla, että Järjestöjen ääni -vaalirenkaan eli Luonnontieteilijöiden ja Alvarin unionin kanssa – ja monta tuttua naamaa näkyykin nyt edarin riveissä. Koko vaalien äänestysprosentti nousi upeat kahdeksan prosenttiyksikköä ja P&D keräsi 25 prosenttia kaikista annetuista äänistä huikealla 856 äänellä ja säilytti paikkansa isoimpana edustajistoryhmänä! Järjen äänen halutaan kuuluvan päätöksissä myös jatkossa.

Alkuvuosi on mennyt ripeästi ja JYY:n edustajiston kauden neljäs kokous oli torstaina 22.3. Kokouksen alkupuolella päästiin kuulemaan JYY:n hallituksen kuulumisia ja katsausta heidän viimeaikaiseen toimintaan. Kokouksen isoimpina asioina oli kuitenkin ylioppilaskunnan vuoden 2017 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen.

Näihin asioihin P&D:n porukasta monella on ymmärrystä ja edellisellä viikolla järjestetyssä iltakoulussa meistä monet olivat paikalla tutustumassa tarkemmin avainlukuihin ja edellisvuoden toimintaan, jossa myös kysymyksille oli hyvin aikaa. Talouspäällikkö Jenni-Mari Penttinen oli sekä iltakoulussa, että kokouksessa kertomassa ja esittelemässä tilinpäätöstä tarkemmin ja hänelle myös meidän riveistä esitettiin kiitokset hyvin hoidetusta työstä.

Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisen lisäksi vuoden 2017 hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Edustajisto päätti myös, että JYY lähtee mukaan Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n ja ylioppilaskuntien yhteiseen Guatemala-kehitysyhteistyöhankkeeseen vuosille 2019-2021, jossa pyritään edistämään mm. maya -opiskelijoiden koulutuksen saavutettavuutta, laatua sekä opiskelijavaikuttamista.

Jo tässä vaiheessa edarikautta on kertynyt valtavasti uusia kokemuksia, tietoa ja osaamista, ja mikä parhainta: yhdessä huikean porukan kanssa! P&D:n riveistä löytyy kokeneita konkareita, ensimmäisen vuoden opiskelijoita ja kaikkea siltä väliltä. Tästä on hyvä jatkaa innolla kohti tulevaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *