Ensimmäinen kausi (vara)edaattorina – mitä jäi käteen?

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten lähdin mukaan P&D:n toimintaan. Tulin innolla mukaan edustajistoryhmään, vaikka olin suoraan sanottuna ihan pihalla koko edustajistosta. Näin jälkikäteen olen todella kiitollinen, että tämä innokas kauppiksen fuksi houkuteltiin mukaan (oikeastaan houkutteluja ei juuri taidettu edes tarvita). Kuluneen kahden vuoden aikana edustajisto ja koko JYYn toiminta on tullut tutuksi ja olen päässyt oppimaan todella paljon uutta. Minut valittiin edellisissä vaaleissa varaedaattoriksi, mutta olen päässyt myös useasti tuuraamaan kokouksissa varsinaisia edaattoreita sekä äänestämään, mikä on tietysti kaikkein jännittävintä.

Ainakin jonkinlainen matka on kuljettu edustajisto”urani” alkuhetkistä. Muistan vielä, kun pyysin ensimmäistä kertaa puheenvuoroa edustajiston kokouksessa. En tosin enää muista, mitä puheenvuoroni koski, sillä ihmeen paljon taisi silloin jännittää. Onneksi ilmapiiri kokouksissa on sellainen, että vähän vähemmän kokenut edaattorikin uskaltaa sanoa ääneen oman mielipiteensä tai ihan vain kysyä epäselvistä asioista. P&D:n porukassa on myös aina todella hyvä henki ja kokeneemmat edaattorit neuvovat mielellään nuorempia. Kokousten esityslistat voivat joskus kuulostaa aika monimutkaisilta, kun päätettävät asiat eivät ole mitään ihan pikku juttuja, mutta tätä varten järjestetään kaikille yhteisiä iltakouluja sekä ryhmämme omia tapaamisia ennen kokouksia, joissa käydään esityslista läpi.

Itse edustajistossa toimimisen lisäksi olen päässyt mukaan esimerkiksi yleiseen valintatoimikuntaan sekä Jylkkärin päätoimittajan rekrytointiin. Aika mielenkiintoisia pestejä, jotka voi ylpeänä lisätä CV:hen. Kuluneen kahden vuoden aikana olen myös saanut kunnian toimia P&D:n (vara)ryhmävastaavana. Tämä pestin kautta olen oppinut paljon niin edustajiston toiminnasta kuin Facebookin ja WordPressin käytöstä (kiitos erityisesti dumpparikavereille opeista :D).

Tänä syksynä eletään taas jännittävää aikaa, kun seuraavat vaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Itselleni on ollut jo alusta asti selvää, että paikka jatkokaudelle on saatava. Siksi lähdenkin nyt hiukan kokeneempana tavoittelemaan paikkaa seuraavaan edustajistoon. Jos paikka ei aukene, niin voisin kuvitella silti eksyväni joskus jatkossakin edustajiston kokouksiin (ne ovat tosiaan kaikille avoimia!), sillä niiden kautta saa hyvän kuvan ylioppilaskunnan sen hetkisistä kuulumisista.

Voin suositella lämpimästi ehdolle lähtemistä jokaiselle, jota vähänkin kiinnostaa edustajiston toiminta. Olemalla mukana edustajistossa saa erinomaisen kuvan ylioppilaskunnan eri toiminnoista ja pääsee vaikuttamaan koko ylioppilaskuntamme tulevaisuuteen. Onhan se nyt aika siistiä, että voi sanoa olleensa mukana päättämässä muun muassa aika ison luokan investoinneista. Sen lisäksi, että pääsee mukaan kehittämään ylioppilaskuntaamme, saa paljon uusia tuttavuuksia eri ainejärjestöistä. Näin edustajistokauden tullessa kohti päätöstään, ei voi muuta sanoa, kun että onneksi lähdin mukaan.

P.S. Muistakaa äänestää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *