Se aika kuusta

No kyllähän te tiedätte. Kun aikuisuus tekee tuloaan, se ei tule yksin. Kerran kuussa alkaa ilmestyä kummallisia oireita, joita ette ole ennen havainneet. Tunnit kestävät ikuisuuden, aistit herkistyvät ja kipua tuntuu paikoissa, joissa sitä ei aikaisemmin tuntunut. On taas kuukauden edarin eli JYY:n edustajiston kokouksen aika.

”Tästä on todennäköisesti tulossa pitkä kokous” kertoo toiminnanjohtaja ilmeettömänä edustajistolle, mutta kokenutta edaattoria tämä ei hetkauta. Se kokous, missä keskusteltiin voiko erään toimikunnan varajäsen nousta eronneen varsinaisen jäsenen tilalle (koska eihän se ole enää varajäsen, jos ei ole jäsentä, jonka varajäsenenä se on… huoh) oli paljon pidempi tai ainakin siltä se tuntui.

Ennen kokouksen alkua paikalla oli yliopiston uusi rehtori vastailemassa edustajiston kysymyksiin.

Luvassa on kuitenkin tärkeä kokous. Päätettävänä on mm. Kortepohjan peruskorjaukseen liittyvä jälkipanttaus (vaikutus aika monta miljoonaa) ja JYY:n organisaatiorakenteen muutos (vaikutus aika monta miljoonaa) – päätöksiä, joihin P&D:n pitää ehdottomasti olla vaikuttamassa ja päättämässä. Moni muu skenaario aiheuttaisi pelkotiloja ainakin allekirjoittaneessa…

Köh, mutta eniweis. Ensimmäinen päätös on kuitenkin, miten vastaan nimenhuutoon. ”Paikalla” on toiminut tähänkin asti, joten tokaisen sen tälläkin kertaa – arvosana: 4.5/5, en edes höylännyt. Tiedotusasiat kuuntelen puolikorvalla, koska minua pyydettiin kirjoittamaan tämä juttu ja noh… edarissa on aikaa. Tiedotusasioiden päätteeksi näytettiin hallitukselle peukkua, koska sen verta hyvää settiähän sieltä tuli. Hienoja uudistuksia luvassa muun muassa JYYn uuden strategian muodossa.

Ihan koko kokousta en halua teille spoilata, koska muuten tekstistä tulisi liian pitkä, mutta spoiler alert: äänestän molempiin päätöksiin ”joo”. Lopputulokset ovat sitten kokouspöytäkirjassa. Se on julkinen. 😉

Joo joo hyvä on… ette kuitenkaan tule lukemaan pöytäkirjaa, joten tiivistän tähän tärkeimmät päätökset:

 • Päätimme jatkaa JYYn konsernin hallintorakenteen ja yhtiöittämisen selvittämistä
 • Päätimme tehdä jälkipanttauksen Kortepohjan ARA-rahoitetuille kohteille, jotta Rentukan ja A-talon remontti pääsee etenemään
 • Päätimme valtuuttaa hallituksen neuvottelemaan sopimuksen korkeakoululiikunnan kanssa Rentukan uuden kuntosalin käytöstä
 • Hyväksyimme Järjestöjen äänen (P&D, Alvarin Unioni ja Luonnontieteilijät) aloitteen järjestöjen yleisavustusten korottamiseen ja uudelleenjärjestelyyn liittyen

Näin vaalien kynnyksellä haluan vielä rohkaista sinua, arvon lukija, äänestämään tai jopa asettumaan ehdolle JYY:n edustajistovaaleissa. Ei se kokoustaminen niin nihkeää ole mitä muut (ja #ehkämyösminä #entunnusta) väittävät. Se, että JYY:ssä kuunnellaan järjen ääntä, on kerran kuussa aiheutuvan pienen vaivan ja epäkäytännöllisyyden arvoista.

2 vastausta artikkeliin ”Se aika kuusta

 1. Naapurissa

  Osaatko sanoa, onko Rentukan uuteen kuntosaliin tulossa käyttöoikeus pelkästään Ylioppilaskylän asukkaille vai kaikille JYY:n jäsenille?

  Toivottavampi olisi jälkimmäinen vaihtoehto, sillä Kortepohjassa asuu myös monia JYY:n jäseniä muissakin kerrostaloissa (Koas ja yksityiset).
  Myös mahdollisimman laaja aukiolo olisi plussaa.

  Vastaa
  1. Renne Hirsimäki

   Moikka Naapurissa,

   Viime edustajiston kokouksessa päätettiin jatkaa neuvotteluja Korkeakoululiikunnan ja yliopiston kanssa Rentukan kuntosaliin liittyen. Tämän hetkisen ajatuksen mukaan uusi sali olisi vapaasti käytettävissä kaikille ylioppilaskylän asukkaille ja lisäksi Korkeakoululiikunnan kautta olisi mahdollisuus saada käyttöoikeus salille. Tämäkin sopimus tulee olemaan aluksi kokeiluluontoinen, jotta nähdään millä käyttöasteella sali tulee olemaan. Jos ruuhkaa ei synny merkittävästi, niin näkisin oikein hyvänä ajatuksena laajentaa käyttöoikeus kaikille JYYn jäsenille.

   Aukioloajat tulevat olemaan hyvin laajat. Muistaakseni alustavasti oli puhetta noin 6-24.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *