Remonttien ja uudistuksien vuosi

Uusi lukuvuosi tuo jälleen tullessaan niin uusien opiskelijoiden mukana tuomaa intoa kuin vanhempien tieteenharjoittajien kokemaa näkemystä. Vuosi 2016 on ollut, ja tulee vielä olemaan, toiminnantäyteinen JYYssä. Viime vuodet ovat olleet ylioppilaskunnassa merkittävää uudelleenrakentamisen ja remontoimisen aikaa niin konkreettisesti työmaalla, kuin kuvainnollisesti erilaisten projektien muodossa.

Jäsenille näkyvimpänä hankkeena on ollut, tälle syksylle valmistunut, JYYn oman ylioppilastalon Ilokiven peruskorjaus. Tästä syksystä lähtien jyväskyläläiset korkeakouluopiskelijat pääsevät nauttimaan mm. uudistuneesta, ja paremmin nykyajan opiskelijoiden vaatimuksiin vastaavasta, Ilokiven opiskelijaravintolasta. Ravintola palvelee jatkossa entistä tehokkaammin, isompaa asiakasmäärää, lisättyjen asiakaspaikkojen sekä kahden ruokalinjaston turvin. Lisäksi Ilokiven kulttuuritilat, kuten ”black box” ovat saaneet uuden ilmeen. Jatkossa niin Kampus Kinon kuin Ylioppilasteatterin esitykset pääsevät palaamaan tutusti ja turvallisesti perinteiselle Ilokivelle.

Ylioppilastalo Ilokivi palvelee JYYn jäseniä entistä uljaampana

JYYn omistuksessa olevan Kortepohjan ylioppilaskylän kehittäminen on edennyt niin ikään suurin harppauksin. Vuoden 2015 keväällä alkanut uuden T-talon rakennusprojekti on saatu kesän aikana päätökseen. Uudet asukkaat ovat jo päässeet nauttimaan nykyaikaisista asumisratkaisuista, kokemuksia tästä voi kysellä esim. Pörssi ry:n yrityssuhdevastaavalta (hesaristakin tutulta) S. Latvaselta.

Hiljattain valmistuneiden rakennushankkeiden lisäksi tulee tämän vuoden aikana käsiteltäväksi Kortepohjassa sijaitsevan ravintola Rentukan peruskorjaus. Aikaisemmin anniskeluravintola toimineen liiketilan tulevaisuus määrittyy syksyn edustajiston kokouksissa. Muutetaanko toimitila opiskelijaravintolaksi, vai mahdollisesti kuntosaliksi taikka yleiseksi oleskelutilaksi – tähän me voimme vaikuttaa. Pörssi&Dumppi tulee toimimaan kaikkien opiskelijoiden järjen äänenä tässäkin asiassa, jotta uusitut tilat palvelisivat JYYn jäseniä parhaimmalla mahdollisella tavalla, heidän toivomustensa mukaisesti. Päämääränä on kohottaa Kortepohjan viihtyvyyttä opiskelijoiden asuinympäristönä sekä vapaa-ajan vieton kohteena.

Ylioppilaskylän kehittämisen lisäksi JYYllä on suunnitteilla lähitulevaisuuteen myös muita opiskelija-asumista parantavia rakennushankkeita. 2016 keväällä ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi Jyväskylän kaupungin kanssa tehtävän aiesopimuksen, koskien Seminaarimäen kupeessa olevan Nuuskakujan pysäköintialueen asemakaavamuutosta. Tällä hetkellä hiekkaparkkina toimivalle tontille voi lähitulevaisuudessa nousta uusia JYYn omistamia opiskelija-asuntoja.

Keväällä 2016 JYYssä aloitettiin merkittävä strategian uudistamistyö, sillä edellisen strategian laatimisesta on ehtinyt vierähtää jo likipitäen 10 vuotta. Strategian tavoitteena on päivittää sekä JYYn varsinaista toimintaa, eli opiskelijan edunvalvontatyössä noudatettavia toimintatapoja ja periaatteita.  Strategiaprojektin on määrä jatkua aina ensi vuoteen asti. Syksyn aikana kootaan vielä tiettyihin, strategialle oleellisille, aihealueille keskittyviä työryhmiä. Pörssi&Dumppi tulee edustajiensa kautta vaikuttamaan strategiatyöhön niin, että lopullisesta strategiasta saadaan muodostettua mahdollisimman opiskelijalähtöinen ja järjen äänen mukainen lopputulos.

Jatkuvasti käynnissä olevia työmaita JYYssä ovat mm. kuntavaikuttamisen terävöittäminen Jyväskylän kaupungin suuntaan, opetussuunnitelman uudistamistyö ja siihen vaikuttaminen. Lisäksi opiskelijoiden eteen tehdään jatkuvaa työtä niin ylioppilaskunnan kuin yliopiston hallituselimissä.

Tämän vuoden lähentyessä loppua, tarvitaan myös tuleville vuosille JYYn päätöksentekoelimiin järjen äänen mukaan toimivia edustajia. Oletpa siten fuksi, tai vanhempi tieteenharjoittaja on sinulla mahdollisuus vaikuttaa koko JYYn tämänhetkiseen toimintaan sekä siihen millainen ylioppilaskuntamme on tulevaisuudessa. Pörssi&Dumppi tulee poliittisesti sitoutumattomana edustajistoryhmänä takaamaan, sen että JYY pysyy aidosti opiskelijoiden näköisenä ylioppilaskuntana. Älä jätä itseäsi paitsioon, sen sijaan kannattaa seurata aktiivisesti P&Dn somea ja blogia, jotta pysyt kärryillä siitä millaisia päätöksiä ylioppilaskunnassa tehdään, ja miten ne vaikuttavat sinun opiskelijaelämääsi.  Lähde rohkeasti mukaan seuraamaan toimintaa, ja vaikuttamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *