Ylioppilaskunta isoin askelin kohti keskustaa

Pääsiäisviikon keskiviikkona, 23.3. JYYn edustajisto kokoontui tämän vuoden neljänteen kokoukseen. Etukäteen tähän kokoukseen oltiin valmistauduttu kahdella iltakoululla. Ja syystäkin, sillä hyvällä omatunnolla tämän kokouksen sisällön voisi nimetä kevään tärkeimmäksi; olihan esityslistalla edellisen vuoden tilinpäätös, vastuuvapauksien myöntäminen sekä mystinen aiesopimus Jyväskylän kaupungin kanssa.

Pörssi&Dumppi kokouksessa

P&Dltä paikalla kokouksessa olivat Samu Turunen, Jasmin Luukko, Heidi Nieminen, Jaska Vepsäläinen, Esra Pirinen, Veli-Pekka Pajunen, Ville Ranta, Rami Petäsnoro ja Aleksi Kauppinen

Kokous alkoi totuttuun tapaan ilmoitusasioilla, joissa edustajisto sai kuulla kattavasti viime aikaisista tapahtumista niin ylioppilaskunnassamme ja yliopistossamme kuin valtakunnallisestikin. Ensimmäisenä ylioppilaskunnan hallitus antoi terveisensä sektoreittain. JYYn yleinen strategiatyöryhmä on kokoontunut ensimmäisen kerran, jonka myötä uuden karhean strategian suunnittelu on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Tammikuun edustajiston kokouksessa JYYn Vihreiden tekemä aloite on siirtynyt käytäntöön. Ilokiven opiskelijaravintolassa punnitaan jatkossa ruokahävikin määrä, ja sen päivittäistä määrää tullaan myös ajan myötä päivittämään nettisivuille. Lisäksi Ilokivellä tullaan ottamaan käyttöön Kelan suositusten mukainen yhden lautasen malli. Vastaava yhden lautasen malli on ollut käytössä jo hyvän aikaa Sonaatin opiskelijaravintoloissa, ja sen toimivuudesta P&Dn Mikko Viitamäki antoikin lausunnon tammikuun Jylkkärissä. Aika näyttää millaisen vastaanoton uudistus saa, mutta opiskelijalounaan mahdollisimman hyvin hyödyntävien iloksi hallituksen jäsen Eyüp Yilmaz kertoi, että Ilokiven lautaskokoa tullaan kasvattamaan. Näin lautasella varmasti mahtuu sulassa sovussa olemaan kastike, perunat kuin salaattikin.

Yliopiston hallituksen terveisiä oli antamassa opiskelijaedustaja Jani Kykkänen. Ilahduttavana uutisena oli Jyväskylän yliopiston saama 3,7 miljoonan euron rahoitus Suomen Akatemialta. Rahoituksella tuetaan yliopistojen profiloitumisen vahvistumista.

JYY konsernin tilinpäätös

Painavaa asiaa: JYYn vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Tilinpäätöksen hyväksyminen on esityslistalla sellainen päätöskohta, jonka käsittely on perinteisesti kestänyt edustajiston kokouksissa pidempään kuin nälkävuodet. Aiempien vuosien kokemukseen perustuen, tälläkin kertaa kokoustilat oltiin varattu kuudeksi tunniksi, siltä varalta että asiasta heräisi enemmänkin keskustelua. Sen puolesta olikin hämmästyttävää, kun tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti, ilman suurempia kysymyksiä. Voidaankin todeta, että tämän vuotinen edustajisto on varmastikin ymmärtänyt erillisen tilinpäätös iltakoulun ja heille etukäteen jaetun materiaalin tärkeyden. Tilinpäätöstä koskeviin kysymyksiin oltiinkin saatu kattavat vastaukset JYYn toimitusjohtaja Marko Huttusen ja talouspäällikkö Anssi Kuiviston toimesta aiemmin tällä viikolla.

Kokouksen kiinnostavin asiakohta oli eittämättä aiesopimus Jyväskylän kaupungin kanssa Nuuskakujan alueen kehittämisestä. Päätös on jo tässä vaiheessa siinä mielessä historiallinen, että nykyisellään kaikki JYYn omistuksessa olevat opiskelija-asunnot sijaitsevat ainoastaan Kortepohjan ylioppilaskylässä. Kokouksessa hyväksytyn aiesopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa asemakaavamuutoksella opiskelija-asuntojen rakentaminen K-market Vinkin takana sijaitsevan pysäköintialueen paikalle. Hankkeen toteutuessa JYY marssii määrätietoisin askelin lähemmäs keskustaa ja yliopiston kampuksia. JYYn tiedote ja Keskisuomalaisen juttu aiheesta.

JYY on omistajana useammissa yrityksissä, ja edustajiston tehtävänä on valita JYYn edustaja niiden yhtiökokouksiin. Yhtiökokousedustajia valittaessa ensimmäisenä monen mieleen olisi voinut tulla vuoden 1978 Suomen tasavallan presidentin vaalit. Tällä kertaa toistettu nimi ei ollut ”Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen”, vaan ”Yilmaz, Yilmaz, Yilmaz, Yilmaz”. Tavaton tilanne tämä ei kuitenkaan ollut, sillä perinteisesti hallituksen jäsen, jolla on vastuualueena talous, on myös toiminut yhtiöedustajana JYYn omistamissa yrityksissä. Näinollen edustajiston päätöksellä Pörssi&Dumpin oma Eyüp Yilmaz tulee toimimaan JYYn äänenä mm. Sonaatin yhtiökokouksissa.

Kokouksen lopulla saatiin vielä vastaus Jyväskylän kokoomusopiskelijoiden aloitteeseen pyöräpumpuista kampukselle. Pyöräilijöiden iloksi saimme kuulla, että yliopiston pyrkivän tarjoamaan polkupyörien huoltopisteen jokaiselle kampukselle. Mm. Agoralle on tulossa huoltopisteellinen pyöräparkki kesän 2016 aikana. Lisäksi KOAS on suunnittelemassa kiinteitä pyöräpumppuja kaikkiin asuntokohteisiinsa ympäri kaupunkia. Myös JYYltä löytyy pyöräpumppu, joka on käytettävissä Ilokivellä. Kortepohjan kiinteä huoltopiste löytyy S-talon alakerrasta.

Kaiken kaikkiaan kokous soljui sujuvasti eteenpäin, ja edustajisto oli selvästi valveutunut erinomaisien iltakoulujen ansiosta, sillä paljoa poikkisanoja pohjaesityksiin ei kuultu. Kokous olikin paketissa piirun alle kahteen tuntiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *