Edustajisto 20.4.

Edustajiston kokous 20.4. klo 17.00 LIVECOVERAGE!

Pyrin kommentoimaan edustajiston kokousta reaaliaikaisena koko kokouksen ajan!

PDltä paikalla:
Juha
Kati
Riku
Kerttuli
Ville
Jyri
Eemeli
Johanna

Käsiteltävinä asioina tänään mm. sääntömuutoksia sekä henkilövalintoja. Odotettavissa siis suurta tunteiden paloa sekä poliittista dialogia. Tässähän suorastaan kihisee jännityksestä… EIKUN! Ei voi ymmärtää, miten paljon tähän tulevaan kokoukseen menee miestyötunteja, jotka voitaisiin käyttää mieluummin vaikka opiskelijan hyvinvoinnin kehittämiseen, mutta joka käytetään mieluummin turhuuteen.

klo 17.29 Puhutaan hallituksen tekemisistä viime aikoina. Ensimmäinen pommi on jo tippunut. Puhkupillit eivät esiinny vappuna! Hallitus on preferoinut rahojen käytön johonkin muuhun kohteeseen.

17.37 Saimme kuulla, että Ilokivi ei ole tarpeeksi viihtyisä jatko-aikalupien saamiseen. Lisäksi Jyrock feilasi jossain määrin ja asiasta on kehityskeskustelun paikka. Lopetetaan Jyrock! (No ei nyt sentään).

17.45 Kokoomus hiillostaa hallitusta yleisavustuksen myöntämisestä ja siitä, miten asiasta on tiedotettu. JYYn oma vaalirahakohu nousemassa!

Hallituksen jäsen Punkari kertoo, että puoluelain mukaista avustuskieltoa voidaan kiertää perustamalla mukayhdistys, joka voi siis ottaa vastaan avustusta. Tämähän kuulostaa melkein jopa lain kiertämiseltä!

17.58 Paakkinen kertoo, että Gröniön on perustanut oman yhdistyksensä, jotta voi hakea yleisavustusta. Hallituksen jäsen Diarra sanoo, että tämä on toimintamuoto, jota pitää tulevaisuudessa suosia.

18.03 Hallituksen puheenjohtaja ei osaa sanoa, miten yleisavustusten kanssa toimitaan. Hallituksen jäsen Punkari paikkaa tilanteen.

18.20 YOn hallituksen jäsen Lintula selittää rehtorin palkan suuruutta. Ylikulju kertoo rehtorin määritelleen omat vastuunsa seuraavasti: ”olen vastuussa kaikesta taivaan ja maan välillä, sekä hyvistä että huonoista asioista”

18.24 Intiaprojektin koordinaattorit kertovat projektista edustajistolle. Kokous on kestänyt vasta noin puolitoista tuntia ja päätösasioihin ei olla vielä päästy. Toivottavasti Sohwi on vielä auki, kun kokous loppuu…

18.37 Intiaprojektin vastaavat kertoivat, että hienoin hetki paikanpäällä käynnissä oli se, kun todella näki rahojen menevän sinne, minne niiden pitää. Ihan kuvittelin, että sen pitäisi olla oletus…?

18.43 Kokoomus jatkaa hallituksen hiillostusta. Tällä kertaa aiheena Keskisuomalaisen juttu, jossa JYY määritellään ”Vihervasemmistolaiseksi konserniksi”.

18.47 Keskustan Toivola pitää pitkää puhetta JYYn toiminnasta.

18.54 Toivola pudottaa pommin ja esittää ilmeisesti epäluottamuslausetta hallitukselle. (Puhe ilmeisesti kesti noin 7 min)

18.57 Grönionin Aalto ilmoittaa, että tilanne ei ole avoin, ryhmät ovat jopa kokoontuneet keskenään ja sopineet asioista.

19.08 Puheenjohtaja on rajannut puheenvuorot kahteen minuuttiin, mutta yksikään puheenvuoro ei ole vielä kestänyt alle kahta minuuttia…

19.10 HPJ Virtanen määritteli keskustelun ”kolmannen potenssin spindoctoroinniksi (tjms)”. En vain tiedä, mitä tarkoittaa…

19.11 Aalto: ”Ei ole avoimuutta, että jotkut ryhmät yhdessä sopivat kaatavansa hallituksen”

19.20 Lehtonen: ”Tämä on ollut mielenkiintoisin edarikausi minun aikanani”. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä edarikausi ei ole ollut mitenkään erityisen hyvä. Oikeastaan viimeiset pari kautta ovat olleet ihan hirveitä.

19.23 Toivola esitti epäluottamuslausetta hallitukselle.

19.24 Yksi päivän muotisana on ongelman osaomistajuus.

19.28 ”Luoka tämä nyt sitä myönteistä mielikuvaa?”. Mulla on sellainen oletus, että käytännössä kukaan edustajiston ulkopuolella ei tule kuulemaan asiasta, tai ainakaan eivät ole kiinnostuneita asiasta. (Liittyen siis epäluottamuslauseeseen)

19.30 Hallitus on kategorisesti kieltänyt kaikkien ongelmien olemassaolon. Puheenjohtaja Virtanen yrittää rakentaa siltoja oppositioon. EX-EPJ Miettinen kertoo, miten pätevyyden mittaaminen on vaikeaa.

19.33 Pääsihteeri: ”Olen täällä vain töissä”

19.42 Lehtonen siteerasi juuri Erkki Tuomiojaa. Alkaa pikku hiljaa jännitystä olemaan ilmassa!

19.45 Puheenjohtaja yritti saada luottamuslauseäänestystä koeäänestyksenä. Päädyttiin kuitenkin suljettuun lippuäänestykseen.

19.50 Äänestyslippuja jaettiin yksi ylimääräinen (tai jotain). Äänestys uusitaan ennen kuin se ehdittiin edes suorittaa. Ääntenlaskijoille ehdotan laskimen ostamista.

19.58 Ääntenlaskijoiden vanhin ilmoittaa tuloksen:

Hylättyjä 1
Tyhjiä 2
Luottamuksen puolesta 25
Epäluottamuksen puolesta 12

Ei saatu hallitusta vielä nurin. Jännityksellä odotamme, päästäänkö toiselle kierrokselle!

Seuraavaksi vuorossa 5 min kokoustauko. Ilmeisesti listalta tiputetaan asioita pois.

20.09 Ensimmäinen päätösasia! Tää kokous saattaa loppua joskus!

20.11 Punkari esittelee valintaohjesääntöä. Valintaohjesäännön tarkoituksena on kuulemma se, että edustajisto ei aina valitsisi kavereitaan kaikkiin hommiin. Näinköhän asia tulee muuttumaan…

20.14 ”Tässä on varauduttu siihen, jos käy niin, että yliopiston hallituksen jäsenelle käy jotain”….

20.21 Härdellibordelli mainittu! Tästä tulee vielä mainio kokous!

20.34 EPJ on maininnut kiireestä jo useita kertoja, mutta valintaohjesäännön yhteydessä taistellaan aikalailla pienistä asioista, melkeinpä stilistiikasta. Ryhmät kirjoittavat kynä sauhuten uusia esityksiä. Hyvä, että ne tehdään ajoissa! Tätä ohjesääntöä ei ole valmisteltu vielä edes puolta vuotta!

20.43 ”Tämä kysymys on jossain määrin poliittinen” AIJAA!

20.44 Vesipisteen vieressä käydyssä keskustelussa tultiin siihen tulokseen, että Ilokivessä pitäisi olla myynnissä punaviiniä lounaan yhteydessä. Myös jälkiruokasherry sekä konjakki kahvin kera pitäisi olla saatavilla. Varsinkin, kun C-rakennuksen kahviosta voi ostaa konjakkia!

20.48 ”Mihin kohtaan tämä lisäys tulee?” ”Ei väliä, laittakaa se jonnekin, minne se sopii”.

20.50 Kohta päästäneen äänestämään ja saadaan ensimmäinen päätösasia tehtyä. Enää kaksitoista (12) tämän jälkeen!

20.55 Jyri: ”Mä haluan pois täältä”

20.56 Saatiin vihdoin Hallopedvalintaohjesääntö hyväksyttyä. Piti äänestää vain pari kertaa!

20.57 Anna Ojamies valittiin EVPJksi. Kukaan ei jaksanut ehdottaa vastaehdokasta.

21.09 Harrastemerkit jaettu! Pieni kauneusvirhe tosin on siinä, että ko. merkit pitäisi jakaa vuosijuhlassa ja asiasta ei päätetty ajoissa, mutta mistä pienistä!

21.19 Päätettiin Asuntoloiden itsehallinnon ohjesäännöt ja muut siihen liittyvät jutut. Ei vain mennyt ihan putkeen tämä, sillä hallitus oli mennyt muuttamaan keskusvaalilautakunnan esitystä. Vähän huonotapaista tämmöinen kyllä.

21.28 Väsymys näkyy jo itse kullakin. Punkarin esittäytymispuheen aikana tuli vertaus sellaiseenkin henkilöön, jota ei ole edes esitetty.

21.35 Jälleen äänestetään. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, jotain epäselvyyttä paikalla olevista henkilöistä.

21.43 Kollegiovalinta meni äänestykseen, mikä ei yllättäne ketään.

Äänet menivät seuraavasti:
Hylätty 1
Ylikulju 16
Punkari 17

Tiukalle meni siis!

21.48 Sumelleksen Kalle nousee edarin varajäseneksi!

21.49 Kokous päättyi!!!! NYT JO!

Kiitos kaikille lukijoille, ehkä joskus uudestaan.

Ville Q

20 vastausta artikkeliin ”Edustajisto 20.4.

 1. Anonymous

  ”Mulla on sellainen oletus, että käytännössä kukaan edustajiston ulkopuolella ei tule kuulemaan asiasta, tai ainakaan eivät ole kiinnostuneita asiasta.”

  Oletus on väärä. Helsinki kuuntelee joululauluja malttamattomana.

  Vastaa
 2. fatim diarra

  Ja juuri sen takia kutsun teidät kaikki mukaan työryhmiin ja valiokuntiin.

  Musta tää hallitus on kyllä tehnyt hienoa työtä opiskelijoiden puolesta vai kiistätkö tosun kohtien toteutumista?

  Vastaa
 3. Anonymous

  Oi, onpa jännittävää. Miksei tällaista hienoa liveseurantaa ola aina? Edustajiston kokoukset Radio Heariin!?

  t:riviopiskelija taajamajunasta Vihannin ja Oulaisten puolivälistä

  Vastaa
 4. Anonymous

  Ihquu viihdettä! Hallituksen edustajan itseriittoiset komediakommentit maustavat poljentoa mukavasti!

  Vastaa
 5. Anonymous

  Todella mahtavaa työtä, Ville Qvist! Tällaista lisää!! Jos siis vain saat naurultasi kirjoitettua.

  Samalla edarikokoukset Radio Hearille.

  Vastaa
 6. Anonymous

  Olemme pahoillamme, jos muotoilimme vastauksemme epäselvästi. Monesti kehitysyhteistyöstä puhutaan hyvin abstraktilla tasolla. Esimerkiksi JYYn Intia-projektin yhtenä tavoitteena on koulutuksen edistäminen, joka ei sinällään vielä kerro paljoa. Tottakai oletuksena on, että raha menee juuri koulutuksen edistämiseen, mutta oli hienoa nähdä, miten se konkreetisti tapahtuu. Näimme mm. miten projektityöntekijät kiertävät jokaisessa talossa motivoimassa vanhempia lähettämään lapsensa kouluun. Toivottavasti tämä vähän selvensi pointtiamme. :)

  Terveisin,
  Laura ja Elina

  Vastaa
 7. Pörssi&Dumppi

  Älköötte Laura ja Elina liian vakavasti ottako kommenttiani. Tiedän teidän tekevän oikeasti hyvää työtä. Se kommentti oli vain niin herkullinen asiayhteydestä pois poimittavaksi (kuten moni muukin blogin kommentti).

  Vastaa
 8. Anonymous

  Kiitos erittäin valaisevasta ja sopivalla otteella toteutetusta raportista VQ. JYY ja sen kokoukset ovat juuri sellaisia kuin oletin niiden olevankin.

  Pysyttelen siitä mahdollisimman kaukana jatkossakin.

  Vastaa
 9. Anonymous

  Toki se oli vitsivitsi, näin arvelimmekin, mutta halusimme jokatapauksessa tarkentaa, ettei jää epäselvyyksiä.. :)

  Laura

  Vastaa
 10. Kyösti

  Tarkkakuuloisimmat ehkä huomasivatkin, että Radio Hear nimenomaan lähetti jo eilen ensimmäistä kertaa tämän edarin kokouksen suorana. Tästä lähtien jatketaan joka kerta.

  Eilen muuten tuli Radio Hearin kahdeksanvuotisen historian kuuntelijaennätys. Että kyllä politiikka tuntuu kiinnostavan!

  Voisi muuten JYY:lle tekaista Twitter-tunnuksen, jossa voisi vielä paremmin reaaliaikaisesti seurata ja kommentoida kokouksen kulkua. Tämä blogipostaus oli ihan tosi hyvä ja Twitterissä voisi toimia vielä paremmin!

  Vastaa
 11. Zouppen

  Anonyymille: Oli kyllä yksi erikoisimmista kokouksista varmaan viimeiseen 5 vuoteen. Aiemmista kerroista tulee mieleeni vuosi 2005, jolloin hallitusneuvottelujen katkeran tuloksen seurauksena kokouksessa laulettiin työväenlauluja. Näiden välissä on pidetty monia välillä kuivahkojakin, mutta tärkeitä kokouksia.

  Kokous meni kokoomuksen ja keskustan näytöksen ansiosta ihan teatteriksi. Muutamia kyllä ihan hyviäkin pointteja tuli ilmi, jotka taisivat hukkua mm. edustaja Toivolan ääneenlukemisen taustalle. Enimmäkseen onnistuttiin hidastamaan kokouksen etenemistä.

  Mutta toisaalta, ihan mukavaa oli päättää oma edustajistourani tällaiseen vähän tavallisuudesta poikkeavaan kokoukseen. Kiitos siitä oikeiston edustajille. :-)

  T. edustaja Lehtonen

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *