Järjen ääni raikunut viime edareissa

JYYn ensi vuoden tosu sai P&D:ltä eniten korjaushuomioita. P&D:n edustajia ei tullut valituksi JYYn ensi vuoden hallitukseen.

Syksyn kuumimpia puheenaiheita ovat olleet JYYn ensi vuoden toimintasuunnitelma (tosu) ja budjetti sekä hallitus- ja puheenjohtajavalinnat. P&D osallistui aktiivisesti alusta alkaen toimintasuunnitelmavalmisteluun. Alkuperäisideat ovat luettavissa alempana blogissa, ja vaikka niistä osa ei mahtunutkaan hallituksen lokakuiseen tosuluonnokseen, P&D jatkoi vielä tosuiltakoulussa ja myöhemmin edarissa aloitteiden ajamista. Edarissa P&D olikin selkeästi aktiivisin viime hetken muutoksia ehdottava ryhmä.

Muutosehdotuksia tuli noin 20 kappaletta. P&D sai läpi aloitteet koskien muun muassa maisterivaiheen opiskelijoiden tutoroinnin parantamista, järjestöyhteistyöhön konkretian lisäämistä, kv-puolen toimijoiden välisen yhteistyön lisäämistä ja kunnollisten perioditaukojen vaatimista. Hylätyiksi tulivat taas ideat esimerkiksi palstaviljelyn siirtämisestä täysin KVAT:n toiminnan alle sekä tunnelmaa keventäväksi tehty aloite JYYn lakkauttamisesta ja varojen jakamisesta ainejärjestöille.

P&D:stä ehdolle JYYn hallitukseen asettuivat pörssiläiset Kalle Jokinen ja Elina Rintala. Neuvottelut sujuivat liittoutuneena Keskustaopiskelijoiden Petri Toivolan kanssa siten, että jokainen näistä kolmesta ehdokkaasta tai ei yhtäkään heistä tulisi ottaa hallitukseen. Taktiikkaa perusteltiin varsinkin järjen ääneen ja osaamiskompetensseihin vedoten. Vastaneuvottelupuolena toimi Grönionin, Demariopiskelijoiden ja Jyvivan ryhmäliittouma.

Lopulta P&D:n ja Keskustaopiskelijoiden liittouma jäi hallitusehdotelman ulkopuolelle eikä jälkikäteistarjouksista huolimatta ulkopuolelle jääneitä hyväksytty mukaan, vaikka kaikki osapuolet tuntuivat olevan tyytymättömiä kolmen ryhmän koalitiohallitukseen. Tähän P&D vastasi tarjoamalla vastalistoja ehdotetuiksi listoiksi. Jännittävät äänestysvaiheet ja listaehdotelmat ovat luettavissa Jylkkärin sivuilta.

P&D:n ryhmävastaavina toimivat jatkossa Kerttuli Koivisto ja Jyri Hämäläinen. Mainittakoon myös, että hallitukseen ehdolla ollut Jokinen sai paikan Jyväskylän ylioppilaslehden johtokunnasta.

Edustajiston kokouksessa 17.11.2010 edaattoreina toimivat Aarne Töllinen, Hanna Kauppila, Kati Kukkonen, Sanni Parkkinen, Juha Lintula, Kaisa Seppo ja Jyri Hämäläinen.

2.12.2010 edustamassa olivat Eemeli Jokinen, Aarne Töllinen, Hanna Kauppila, Juha Lintula, Kaisa Seppo, Jyri Hämäläinen ja Markus Hemminki.

Seuraavan kerran edustajisto kokoontuu vuoden 2011 puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *