P&D:läisten ehdotuksista runsaasti äänestyksiä edarin ensimmäisessä kokouksessa

Pörssi&Dumpin upouudet ja hieman kokeneemmatkin edustajistolaiset perehdytettiin edustajiston kokouskäytänteisiin ennen varsinaista kokousta.

Itse kokous alkoi hallituksen raporteilla ja kuulumisilla. Suurin ja eniten aikaa vienyt kohta esityslistan alussa oli JYY:n toimintasuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2010. Vaikka toimintasuunnitelmaluonnosta kommentoitiinkin jo luonnosvaiheessa, P&D:llä oli useita ja muihin ryhmiin verraten eniten korjausehdotuksia esitettävänään.

P&D:läisiä ilmaisi näkemyksiään toimintasuunnitelman Student life –osiosta, jonka he katsoivat olevan liian kuormittavalla ja turhan abstraktilla tasolla. P&D:läiset ajoivat vahvasti myös imagon ja tunnettuuden nostamista kuormittavuuden nostamisella sekä imagokampanjan toteuttamisella. Hallituksen edustajan perusteluiden jälkeisessä tiukassa äänestyksessä P&D:läisten ehdotukset kuitenkin kumottiin.

P&D:n sisältä nousi myös ehdotus ainejärjestöprofiilien kokoamisen jättämisestä toimintasuunnitelmaan. Hallitus oli alun perin ehdottanut poistavansa sen kokonaiskuormittavuuksiin vedoten, mutta ottikin kohdan nimiinsä, ja kohta jäi toimintasuunnitelmaan.

P&D:läisen ehdotus huomioida maisterivaiheen opiskelijat tutorkoulutuksessa ja –toiminnassa saatiin mukaan toimintasuunnitelmaan. Kehitysyhteistyöhön P&D:n sisältä tuli ehdotuksia kuormittavuuksien laskemiseen ja toiminnan supistamiseen ylioppilaskunnan sisällä. Tätä perusteltiin ydintoimintaan ja valmiiksi suuriin kuormittavuuslukuihin vedoten. Ehdotukset eivät saaneet edustajistossa kannatusta.

Viimeisin näkyvä P&D:läisen ehdotus oli laulukirjahankkeen jättäminen toimintasuunnitelmaan, mikä saatiin läpi puheenjohtajan äänen ratkaistessa.

Kokous jatkui hallituksen vastauksella P&D:n aloitteeseen, jossa tahdottiin JYY:n selvittävän mahdollisuuksia hankkia WWF:n Green Office –merkki tietyille JYY:n toimistoille. Hallitus esitti, että sertifikaatin mukaisesti toimitaan hyvin pitkälti jo nytkin ja että ympäristöauditointi toteutetaan ympäristöjohtamisen kurssityönä tulevan kevään aikana. Itse sertifikointi katsottiin kalliiksi. Edustajisto katsoi hallituksen vastauksen riittävän toimenpiteiltään.

Edustajisto valitsi varapuheenjohtajakseen Kati Kukkosen, joka sai hyvää kannatusta puheenjohtajaäänestyksessäkin. Kokouksessa todettiin uudet ryhmyrit, jotka pääsivät kokoontumaan heti kokouksen loppupuolella. Osa kokouksen asioista jäikin vielä ns. pöydälle odottamaan seuraavaa kokousta.

Kokouksessa ehdittiin kuitenkin äänestää ylioppilaslehden johtokunnasta, johon P&D:stä tuli valituksi Kati Kukkonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *