Syksyä odotellessa

Näin heinäkuun lopulla on jälleen kerran totuteltava ajatukseen, että kesä on kohta jo ohi. Tänä vuonna syksy ei kuitenkaan jätä ainakaan P&D:n aktiiveja tyhjän päälle taakse jäänyttä kesää haikailemaan vaan tuo tullessaan uusia tuulia ja kauan odotetun spektaakkelin: Jyväskylän ylioppilaskunnan edustajistovaalit vuosimallia 2009.

Edustajistovaalit järjestetään kahden vuoden välein. Aikaväliä on sekä kritisoitu että kiitelty. Viime keväänä edellisten vaalien kaukaisuus alkoi kieltämättä tuntua jo taakalta meidän ryhmävastaaviemmekin mielestä; yllättäen puolet ryhmästä oli kadonnut taivaan tuuliin, kuka ulkomaille vaihtoon, kuka työelämään tai muuten vaan maan alle. Toisaalta vaalien vaatimaa urakkaa ei joka vuosi monikaan jaksaisi.

P&D Ilokivellä

P&D:n aktiiveja Ilokivellä toukokuussa 2009. (kuva: Kalle Jokinen)

Vuoden 2007 vaalit olivat itselleni ensikosketus edustajiston, JYYn ja jopa Pörssi&Dumpin toimintaan. Lähdin mukaan puolivahingossa, mutta valintaa ei ole tarvinnut katua! Aiemmin tämä kaikki oli tuntunut etäiseltä, minua koskemattomalta asialta. Näiden kahden vuoden aikana olen kuitenkin hiljalleen sisäistänyt, että näin ei yhdenkään opiskelijan pitäisi ajatella. Oman ylioppilaskunnan toiminta vaikuttaa niin moneen asiaan, että harva sitä osaa edes kuvitella. Edustajiston työskentely osoittautuikin kaikkea muuta kuin pelkäksi poliittiseksi kieroiluksi ja tylsissä kokouksissa istuskeluksi. Osin tästä tietenkin on kiittäminen mainiota ja rentoa ryhmähenkeämme, johon ei todellakaan ole ollut vaikea samaistua. P&D:n vahvuus on ehdottomasti kykenevyys katsella asioita niiden oikeissa mittasuhteissa: miksi jauhaa turhasta, kun on mahdollista keskittyä tärkeämpiinkin asioihin.

41-jäseninen edustajisto kokoontuu noin kuukausittain puheenjohtajansa johdolla päättämään mm. ylioppilaskunnan budjetista, tilinpäätöksestä, investoinneista ja niiden rahoituksesta. Merkittävistä asioista siis. Edustajisto myös valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja muut viranhaltijat. Toki kokouksissa käsitellään konkreettisiakin, opiskelijan arkeen ehkä suoremmin vaikuttavia asioita kuten tenttiakvaariota tai juhlavuosiviikon ohjelmaa. Tällaiset asiat tulevat yleensä aloitteina edustajistoryhmiltä. Kokoukset ovat kaikille JYYn jäsenille avoimia tapahtumia, joten mistään salaseuran kokoontumisista ei suinkaan ole kyse. Jos meno siis kiinnostaa, kannattaa tulla paikan päälle Ilokiveen seuraamaan tilannetta, vaikkapa heti seuraavaan kokoukseen torstaina 13.8!

Mikäli Sinunkin sisälläsi palaa kipinä P&D:n ja edustajiston toimintaa kohtaan ja mietit ryhtymistä ehdokkaaksi tuleviin vaaleihin, otathan yhteyttä meihin ryhmävastaaviin. Kerromme mielellämme lisää asiasta!

Kuten Kati edellisessä kirjoituksessaan toteaa, päivääkään en vaihtaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *